• Novinky

          • Minifutbalový turnaj žiakov ZŠ o Pohár riaditeľa SŠ
            • Minifutbalový turnaj žiakov ZŠ o Pohár riaditeľa SŠ

            • Dňa 30. 1. 2018 sa konal na našej škole 9. ročník minifutbalového turnaja žiakov ZŠ o Pohár riaditeľa SŠ. 

              Na 1. mieste sa umiestnila ZŠ Brusno, na 2.mieste ZŠ Radvaň a na 3.mieste FK Kremnička.

              Víťazom srdečne gratulujeme!

          • Vo futsale sa nám darí
            • Vo futsale sa nám darí

            • V dňoch 9. 1. 2018 - 11. 1. 2018 na SOŠ pod Bánošom sa uskutočnilo okresné kolo vo futsale žiakov SŠ. Našim žiakom sa opäť darilo. Umiestnili sa na nádhernom 1. mieste a postupujú ďalej do krajského kola. Gratulujeme!!!

              Súpiska: Ivan Damián, Kamil Genszký, Martin Hrudkay, Matúš Lichý, Tomáš Martinec, Erik Okoličány, Adam Pálka, Nikolas Pollák, David Žilík

          • Vyhodnotenie najlepších športovcov školy
            • Vyhodnotenie najlepších športovcov školy

            • Už tradične niekoľko rokov naša škola uzatvára kalendárny rok veľmi peknou akciou: "Vyhodnotenie najlepších športovcov roka". Všetci naši úspešní športovci sú ocenení za celoročnú aktivitu, snahu a bojovnosť. Veľmi pekné výsledky na medzinárodných pretekoch dosiahli najmä naši atléti a vzpierači. Ocenení boli aj futbalisti a iní športovci. Moderátor večera viedol s jednotlivými športovcami rozhovory o príprave na súťaže, o pocitoch pri preberaní ocenenia pri víťazstvách. Poďakoval a vyzdvihol trénera atletiky p. Eduarda Földváriho za vynikajúce výsledky, za prístup k športu a motiváciu mládeže. Poďakoval tiež riaditeľovi školy PaedDr. Ponickému a vedeniu školy za prístup k športovcom a vytváraniu podmienok pre šport na škole. Celá akcia bola obohatená kultúrnym programom, ktorý pripravili žiačky našej školy. 

              1. miesto v ankete Najlepší športovec školy za rok 2017 - Tomáš Romaňák (vzpieranie)

              Ďalší ocenení športovci: Lukáš Hronček, Ján Kostúr, Martin Galdík, Viktória Berkyová, Dáša Tomková, Kristián Saluga, Filip Révaj, Edita Štefaničiaková, Martin Skočík, Jozef Hvolka, Tatiana Pikošová, Rudolf Žofaj, Marcela Skočíková, Maroš Grobarčík, Dávid Zboňák, Matúš Zahumenský, Dušan Domiňák (atletika), Vladimír Škapec (vzpieranie), Lukáš Bobek, Dušan Matis (futbal)

          • Vianočný futsalový turnaj o majstra školy
            • Vianočný futsalový turnaj o majstra školy

            • Už pravidelne v predvianočnom období organizuje škola v spolupráci so ŽŠR "Vianočný futsalový turnaj o majstra školy" medzi jednotlivými triedami. Aj tento rok 18. a 19. 12. 2017 sa podarilo prvenstvo si vybojovať 4. A triede po ťažkom finálovom boji s 3. A triedou. 

              Celkové výsledky: 

              1. 4. A

              2. 3. A

              3. 1. A

              4. 2. C

              Víťazom srdečne blahoželáme!

          • Slovenské osobnosti s p. Magdou Vašáryovou
            • Slovenské osobnosti s p. Magdou Vašáryovou

            • Našu školu dňa 13. 12. 2017 navštívila p. Magda Vašáryová. V priestoroch školy prezentovala prostredníctvom bábok v životnej veľkosti slovenské osobnosti - Janko Jesenský, Zora Jesenská, Ján Golian a ďalší. Študentov svojim rozprávaním tak zaujala, že sme sa dohodli aj na ďalšej spolupráci.

          • Snažíme sa robiť radosť aj seniorom
            • Snažíme sa robiť radosť aj seniorom

            • Dňa 7. 12. 2017 žiaci našej školy navštívili seniorov v penzióne "Dom božieho milosrdenstva" v Banskej Bystrici. Pripravili si kultúrny program s predvianočnou tematikou s názvom "Stridžie dni". Snažili sa spolu so seniormi zaspomínať si na staré dobré zvyky - Katarína, Barbora, Ondrej, Lucia, ktoré boli kedysi súčasťou života na dedine.

              V doprovode harmonikára a huslistky si spoločne zaspievali vianočné koledy. V závere vystúpenia prišiel medzi seniorov Mikuláš, anjel, čert a rozdávali sladké darčeky. 

              Pre všetkých nás to bol veľmi príjemný zážitok a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu. Aj takéto stretnutia sú dôkazom toho, že mladým ľuďom záleží na tom, ako žijú v dnešnej dobe seniori.

          • A mali sme Kabu...
            • A mali sme Kabu...

            • Na Mikuláša  6.12 . v Spojenej škole Kremnička 10, Banská Bystrica sa uskutočnilo aj tento školský rok  prijímanie  prvákov do cechu stavebného.

              Aj sme sa zabávali aj sme si zaspievali a aj sme si zatancovali...

          • Ocenenie tradičných darcov krvi z radov zamestnancov
            • Ocenenie tradičných darcov krvi z radov zamestnancov

            • Dňa 5. 12. 2017 boli ocenení bronzovou medailou Slovenského Červeného kríža dvaja pedagogickí zamestnanci našej školy - p. Mgr. Božena Jakubovie a Mgr. Milan Ponický - srdečne blahoželáme, za doterajšiu humánnu činnosť ďakujeme a prajeme ešte veľa vzácnych odberov! 

              Vedenie SŠ

          • Energoinfo 2017
            • Energoinfo 2017

            • Vedecko-technická konferencia Energoinfo 2017 sa konala dňa 22. 11. 2017, organizoval ju Klub AMAVET č. 937 pri Spojenej škole, Kremnička, Banská Bystrica.

              Získavanie najnovších informácií k tematike šetrenia energií pri jej používaní v domácnostiach, priemysle a v ďalších oblastiach nášho života to sú témy na ktoré sa zamerala vedecko-technická konferencia „Energoinfo 2017“. Konferencia sa uskutočnila v Spojenej škole, Kremnička, Banská Bystrica a bola zameraná pre žiakov stredných odborných škôl s cieľom poukázať na súvislosti spojené s výstavbou budov, s technikou prostredia a s rozvíjajúcimi sa službami v elektronike. Celkove sa účastníci  mohli oboznámiť so spôsobmi šetrenia energií v rámci  siedmich prednášok , ktoré im prednášali odborníci z firiem XELLA Slovensko, FENIX Slovensko, NOBIUS METERING, Viessmann s.r.o., Ekofondu, Cechu vykurovania, tepelnej techniky. Medzi prednášajúcich sa zaradila aj žiačka Spojenej školy – SPŠ stavebnej, Kremnička - Andrea Hojová s projektom „Dýchame čistý vzduch?“ s ktorým sa prezentovala aj na Celoštátnej súťaži vedy a techniky v Bratislave. Jej prezentácia ukazuje na záujem mladých ľudí zaoberať sa a riešiť problémy, ktoré vidia okolo seba. Účastníci konferencie získali množstvo informácií z oblasti nových technológií, ktoré im umožnia lepšiu prípravu pre svoje budúce povolanie. Celkove sa konferencie zúčastnilo 174 účastníkov medzi nimi boli zástupcovia SOŠ elektrotechnickej Banská Bystrica, SOŠ stavebnej z Bratislavy, SOŠT z Prešova. Konferencia, ktorú zorganizovali Spojená škola, Kremnička 10, BB, ÚKC ZSVTS, Cech vykurovania a tepelnej techniky, Klub AMAVET č. 937, Slovenská komora stavebných inžinierov ukázala na spôsoby ako môžu odborníci z praxe prispievať k zvyšovaniu odbornej pripravenosti absolventov stredných odborných škôl.

               

               

                      Vladimír Kováčik               

                                                vedúci klubu AMAVET 937       

          • Krajský festival vedy a techniky pre Banskobystrický kraj
            • Krajský festival vedy a techniky pre Banskobystrický kraj

            •     Klub AMAVET č. 937 pri Spojenej škole zorganizoval dňa 20. októbra 2017 - 20. ročník Krajského festivalu vedy a techniky pre Banskobystrický kraj.

                  Hlavnou úlohou festivalu bolo zvyšovať záujem mladých ľudí o  oblasť vedy a techniky čo je aj jednou z oblastí činnosti klubu AMAVET  937 pri Spojenej škole Banská Bystrica. Podujatie na ktorom mohli mladí ľudia so základných a stredných škôl ukázať a prezentovať svoje myšlienky a nápady. Žiaci základných a stredných škôl z Banskobystrického kraja sa prihlásili do súťaže so 14 projektami. Hodnotiaca komisia v zložení doc. Ing. Kamil Cejpek, PhD., Ing. Róbert Sviatko, Ing. Petra Kvasnová PhD. a Ing. Pavol Kyman mala ťažkú úlohu pri rozhodovaní o určení, ktoré súťažné projekty postúpia do celoštátnej súťažnej prehliadky vedeckých a technických projektov, ktorá sa uskutoční v Bratislave.                 Mladí vedátori prezentovali svoje projekty s takým výborným výsledkom, že hodnotiaca komisia rozhodla o postupe 12 projektov, ktoré spĺňali zadané kritéria. Medzi najlepšie projekty sa zaradili  v kategórií Elektrina a mechanika, projekt „Elektromagnetická indukcia v pokusoch“ autora Zorana Trnku, v kategórií Energia a transport, projekt „Systém vetrania s rekuperáciou tepelnej energie“ od autorky Ľudmili Čaniovej a v kategórií Biológia, projekt „Imobilizácia enterokinázy pomocou kapsúl z alginátu vápenáteho“ autorov Lucie Krahulcovej a Andreja Szábu.

                 Z našej školy na celoštátne kolo festivalu vedy a techniky postúpila v kategórii Enviromentálne vedy žiačka SPŠ stavebnej Andrea Hojová s projektom Dýchame v miestnosti zdravý vzduch?

                 V doprovodnom programe vystúpil aj zástupca Cechu vykurovania tepelnej techniky a inštalácií Ing. Ľuboslav Jánoš, ktorý mladým ľudom priblížil problematiku využívania a hospodárenia s energiou. Členovia klubu zo ZŠ Radvaň sa prezentovali ukážkami z činnosti robotického krúžku. Krajský festival vedy a techniky prišlo pozrieť 331 návštevníkov, čo ukazuje, že záujem mladých ľudí o podujatia zamerané do oblasti vedy a techniky je veľký.

          • Jesenná výzdoba v ŠI
            • Jesenná výzdoba v ŠI

            • Smutný čas oživila na školskom internáte súťaž  žiakov výchovných skupín o najkrajšiu jesennú výzdobu . Ukázali svoje zručnosti, kreatívnu tvorbu a porota mala problémy vybrať tú najkrajšiu. Veď posúďte sami na fotkách.

              1. miesto: VS „A“

              2. miesto: VS „D“

              3. miesto: VS „B“

              4. miesto: VS „G“

              5. miesto: VS „C“

              6. miesto: VS „F“

              Všetkým zúčastneným gratulujeme!

          • Záložka do knihy spája slovenské školy
            • Záložka do knihy spája slovenské školy

            • Október je mesiacom mnohých projektov a naša škola sa zapojila do projektu: „ Záložka do knihy spája slovenské školy.“ Tento rok bola téma projektu: „ Spisovateľská osobnosť regiónu“. Spolu so študentmi sme si vybrali Jozefa Gregora Tajovského a priateľská škola z Handlovej si určila za osobnosť regiónu Daniela Heviera. Foto tu.

          • M. R. Štefánik - vedec, vojak, pilot, politik
            • M. R. Štefánik - vedec, vojak, pilot, politik

            • Dňa 23.10. v našej škole sme sa opäť zapojili do projektu k Medzinárodnému dňu školských knižníc na tému M. R. Štefánik a to literárne – dramatickým pásmom pod názvom M.R. Štefánik – vedec, vojak, pilot, politik... 

              Študenti nás prekvapili zujímavou realizáciou  predstavenia, ale aj náročným zvládnutím témy. Dozvedeli sme sa nové informácie zo života M.R. Štefánika a zároveň vzdali poctu jednej z najväčších osobností našich dejín. Foto tu.

          • Študentská kvapka krvi
            • Študentská kvapka krvi

            • Dňa 16.októbra  dobrovoľne darovali naši žiaci  a pedagógovia najkrajší dar ľudom, ktorí ho nutne budú potrebovať, svoju krv. Bez nároku na odmenu, len tak zo srdca. V mene vedenia školy aj v mene  Národnej transfúznej stanici  v B. Bystrici a hlavne za všetkých anonymných príjemcov, ktorým ste pomohli

                     ĎAKUJEME !

              Hlavne zamestnancom našej školy pánom majstrom odborného výcviku Mgr. Milanovi a Martinovi PonickémuMgr.Janke Šutákovej, ktorí sú dlhoroční darcovia krvi a žiakom D. Adamecovi, K. Rázga, P. Lietavec, M. Marget, J. Kupčo, Š. Vráb, M. Fraňo,  D. Haško, M. Šiška, T. Tuček, L. Marko, Ľ. Katreník, J. Slúka, A. Očovský, T. Kúkol, T. Mucha, A. Garaj, P.Pelach, D. Selecká, J. Vingárik, P. Hudec, A. Hojová, Ľ. Arendáriková, P. Giertl.

              Žiakom, ktorí chceli darovať krv, ale boli vyradení pre zdravotné dôvody ďakujeme za ochotu a opäť sa stretneme pri nasledujúcom odbere krvi na jar 2018. Sú to žiaci: B. Potančok, M. Poliak, M. Kováčiková, A. Laurov.

              Celkovo odovzdalo krv 27 osôb, z toho boli 3 zamestnanci školy a 24 žiakov, z ktorých bolo 17 prvodarcov.

              Ešte raz ďakujeme! Fotky si môžete pozrieť TU

          • Čo všetko vedia a dokážu študenti?
            • Čo všetko vedia a dokážu študenti?

            • Gratulujeme družstvu Školského  internátu Spojenej školy Kremnička 10,

               ktoré  sa zapojilo do dlhodobej súťaže školských  internátov organizovanej CVČ – Junior Banská Bystrica pod názvom:

              „ Čo všetko vedia a dokážu študenti?“

               Družstvo skončilo na peknom treťom mieste. Poďakovanie za vzornú reprezentáciu našej školy a internátu patrí žiakom:  Viktórii Berkyovej, Lenke Fajčíkovej, Patrikovi Bevelaqua, Richardovi Šurinovi, Radoslavovi Vodenskému a Tomášovi Pastierovi.

               Žiaci si merali v piatich kolách vedomosti, zručnosti a fyzickú zdatnosť so žiakmi zo školských internátov z Banskej Bystrice a Zvolena.

              Fotky si môžete pozrieť TU

          • Deň olympijského behu
            • Deň olympijského behu

            • Dňa 23. 6. 2017 organizoval Slovenský olympijský výbor v Banskej Bystrici "Olympijský deň 2017". Naši atléti úspešne reprezentovali našu školu. Adam Pálka (2. B) a Viktória Berkyová (1. C) obsadili vo svojich kategóriách 2. miesto v silnej konkurencii. 

              Brahoželáme! 

              Viac fotiek si môžete pozrieť TU

          • Olympijský deň
            • Olympijský deň

            • „Olympijská idea preniká ako slnečný lúč cez hmlu a prekračuje prah dvadsiateho  storočia, ako odraz žiarivej nádeje. Z lúčov slnka sa zapaľuje oheň, ktorý je symbolom spojitosti jej ideálov v mysliach dávnych, dnešných i budúcich ľudí. Nech olympijská pochodeň pokračuje na svojej ceste storočiami pre blaho ľudstva , nech jej oheň planie čoraz mocnejšie na prospech ľudstva, zapáleného pre ideály pokroku.“

              Nezabudnuteľnými slovami Pierra de Coubertina, ktorými  odkázal ľudstvu, aby olympijské hry nikdy nezanikli, aby sa čoraz viac vyvíjali, spájali ľudí a aby boli pre nich nezabudnuteľné, výnimočné a prospešné.

              Dúfame, že aj naše stredoškolské OH SŠ Kremnička ostali v našich srdciach ako krásna spomienka na nádherné športové popoludnie. Zvíťazili všetci,  v duchu hesla OH – nie je dôležité zvíťaziť, ale zúčastniť sa !

          • Florbalový turnaj
            • Florbalový turnaj

            • Dňa 11.5.2017 sa v telocvični našej školy uskutočnil 

              FLORBALOVÝ TURNAJ ŠKOLSKÝCH INTERNÁTOV.

              Atmosféra sa niesla v športovom, priateľskom  duchu . Hráči nám predviedli bojovnosť a florbalové majstrovstvo. Niektoré

              zápasy boli vyrovnané hlavne v prvom polčase a výsledok závisel od povestného športového šťastia.

              Prvé miesto a držiteľmi putovného pohára sa stal ŠI SŠ Kremnička 10, B. B.

              Druhé miesto si vybojovali chlapci zo ŠI Internátna , B. B.

              Tretie miesto po ťažkom súboji vybojovali študenti  IT Tajovského, B.B.

              Štvrté miesto patrí  študentom ŠI SOŠ Drevárskej vo Zvolene

              Najprudoktívnejšími hráčmi družstiev boli vyhodnotení študenti

              Richard Šurin - ŠI SŠ Kremnička

              Huba – ŠI Internátna

              Šuster – IT Tajovského

              Repka – ŠI SOŠ Drevárska

              Fotky z turnaja TU

          • Chceme žiť bez závislostí
            • Chceme žiť bez závislostí

            • Krásny úspech - 1. miesto študentov 1. ročníkov v projekte : „Chceme žiť bez závislostí“ organizovaného  pre školské internáty Centrom voľného času – Junior, Tajovského 30, Banská Bystrica.

              Cyklického  vzdelávania sa pravidelne zúčastňovalo 20 študentov z prvého ročníka, ktorí získali vedomosti a informácie o rôznych druhoch závislostí,  o kultoch a sektách,  kriminalite mládeže,  ktoré si následne preverili v rôznych súťažiach.

              V záverečnej časti reprezentovali školský internát študenti :

              Kružliak Dávid, Cibuľa Martin, Fendeková Lenka, Urbaníková Lea a Štaudingerová Martina,

              ktorí sa  umiestnili  na 1. mieste  v rámci projektu “ Chceme žiť bez závislostí“.

              Všetkým patrí poďakovanie!

              Odmenou im je  poukážka na vstup do Aquaparku a obed v reštaurácii pre 5 - členné družstvo.

              Gratulujeme a prajeme príjemné zážitky v aquaparku!

              Pozrite si fotky na našom facebooku.

          • Zimná liga - futsal
            • Zimná liga - futsal

            • V školskom internáte každý rok prebieha zimná liga futsalu na vyplnenie voľného času študentov výchovných skupín. Študenti sa zahrajú, zasúťažia, naučia sa tímovosti , vyskúšajú si svoje vôľové vlastnosti a futbalové zručnosti.

              1.miesto: VS E – 27 bodov , skóre 139/18

              2.miesto: VS B – 27 bodov, skóre 139/44

                          3.miesto:    VS F -  18 bodov,  skóre 61/65

                          4.miesto:    VS C -  9 bodov,  skóre 61/65

                          5.miesto:    VS D -  7bodov,  skóre 58/72

                          6.miesto:    VS G -  1 bod,  skóre 21/148

               

              Najlepší strelec s 80 gólmi sa stal Lukáš Nitško z VS B.

              Fotky si môžete pozrieť aj na našom facebooku.