• Novinky

          • Výstava obrazov Iránčanky Reyhaneh Ghavipanjeh
            • Výstava obrazov Iránčanky Reyhaneh Ghavipanjeh

            •             Vo februári sa zúčastnili žiaci ŠO GTM 2.C a 3.A triedy výstavy, ktorá niesla názov Zákutia ženskej duše. Reyhanine umenie je predovšetkým o ženách a o nej samej. Zobrazuje šťastie, čistotu, smútok, bolesť alebo i nerovnosti medzi ženami a mužmi.Sú to  pocity alebo skúsenosti, ktorými ženy na Blízkom Východe často prechádzajú. Farby jej obrazov sú častokrát lesklé a svetlé.  Vyjadrujú jej kultúru alebo prostredie – slnko, príbuzní, priateľstvo, more a les. Reyhaneh pochádza z krajiny so štyrmi ročnými obdobiami, rôznymi etnickými kultúrami, tradíciami a prírodou. Uvedenú výstavu sme navštívili v „Galérii na Tehelnej“ vo Zvolene (budova Klemo). Naši žiaci hodnotili túto výstavu veľmi pozitívne.

          • Odborná exkurzia do polygrafickej firmy
            • Odborná exkurzia do polygrafickej firmy

            • Dňa 23.6.2016 sa zúčastnili  žiaci prvého ročníka študijného odboru grafik tlačových médií odbornej exkurzie do polygrafickej firmy Daliprint v Banskej Bystrici. Vďaka majiteľke firmy p. Greškovej si mohli žiaci pozrieť ako prebieha celý technologický proces od prijatia zákazky (prepress), samotnú tlač  (press) až po konečné spracovanie (postpress) knižnej väzby V2 a V8. Celá prehliadka firmy bola sprevádzaná odborným výkladom.

          • VÝSTAVA FOTOGRAFIÍ
            • VÝSTAVA FOTOGRAFIÍ

            • Dnes 20.06.2016 žiaci 1.B (odbor grafik tlačových médií) navštívili v rámci odborného výcviku výstavy fotografií.

              Prvá výstava Motýle Slovenska II v Tihányiovskom kaštieli. Táto výstava je pokračovaním predchádzahúcih výstav a patrí k "päťdesiatkovej" kolekcii fotografií z obdobia 2006 - 2014 fotografa R. Tibenského. Na fotografiách videli rôzne stupne ohrozených, lokálnych a vzácnych druhov motýľov.

              Druhá výstava v EURÓPA SC videli mnoho zaujímavých fotografií (Ján Dobrík - fotografická tvorba, Miroslav Trimay - banskobystrický fotograf), z ktorých sme si spravili aj krátky  fotografický záznam.

              Tretia výstava, ktorú absolvovali v rámci dňa bola na Námestí SNP – Maliari v našom meste, kde mohli vidieť pohľad maliarov na mesto v rôznych umeleckých vyjadreniach.

          • MAJSTER SLOVENSKA
            • MAJSTER SLOVENSKA

            • 11. - 12.6. 2016 sa uskutočnilo medzištátne atletické štvorstretnutie (Slovensko, Česko, Maďarsko, Slovinsko) v Brne, kde Lukáš Hronček splnil stanovený limit na premiérové Majstrovstvá Európy dorastu do 17 rokov do Tbilisi v Gruzínsku. Dosiahnutý čas 6:14:26 je jeho najlepším výkonom v rámci Slovenskej republiky.

               

          • Prehliadka APPONYIOVSKEJ KNIŽNICE
            • Prehliadka APPONYIOVSKEJ KNIŽNICE

            • Dňa 31.5.2016 navštívili naši grafici najkrajšiu historickú knižnicu na Slovensku, ktorá sa nachádza v obci Oponice. Knižnica obsahuje cca 9000 dokumentov písaných v 12 jazykoch. Knihy sú vo veľmi dobrom fyzickom stave aj vďaka precíznej práci reštaurátorov. Žiaci mohli obdivovať aj knižné väzby, ktoré boli zhotovené prevažne z kože a pergamenu a vydržali stáročia. Knižnicu založil gróf Anton Juraj Apponyi (1751 - 1817), ako milovník a zberateľ kníh v 18. storočí. Pozreli sme si aj hrobku tohto rodu, kde ich telesné pozostatky sú uložené pod miestnym kostolom. Žiaci boli prehliadkou prekrásnych priestorov knižnice nadšení a sľúbili sme si, že do týchto priestorov zavítame aj o rok v rámci podujatia „Gutenbergova knižnica“. Veľmi sa tešíme.....

               

            • Vyhodnotenie najlepších žiakov zo 4.G

            • Rozlúčka so žiakmi štvrtého ročníka je už tradične príležitosťou pre ocenenie tých najlepších študentov. V tomto školskom roku sa na tomto podujatí vyhodnocoval už

              17. ročník súťaže „o najlepší ročníkový projekt“. Ceny pre najúspešnejších žiakov okrem vedenia školy opäť venovala Slovenská komora stavebných inžinierov, ktorú zastupoval

              predseda regionálneho združenia SKSI Ing. Ďurica. Odborná komisia v tomto ročníku rozhodla nasledovne:

              1. miesto – Miroslav Kantorák
              2. miesto – Martin Villár
              3. miesto – Patrícia Vjatráková

               

              Víťazom blahoželáme a všetkým študentom 4.G želáme veľa úspechov v ďalšom živote.

              Ad revidendum .......

                    

          • Enviroaktivita – Deň Zeme (22.apríl 2016)
            • Enviroaktivita – Deň Zeme (22.apríl 2016)

            • Tento významný environmentálny deň sme si pripomenuli brigádou 21. apríla 2016. Pod vedením pána Kozárika zo Správy povodia horného Hrona sme čistili brehy rieky Hron na úseku Iliáš – Radvaň.

              Pomohli sme brehom rieky Hron zbaviť sa odpadkov.

              Poďakovanie patrí všetkým zúčastneným:

              I.C: Ján Bobák, Erik Imrich, Tomáš Meško, Zdenko Sedlák, Peter Hudec

              I.G: Kristína Biela, Kristína Frajová, Petra Kamiačová, Denis Kekelák, Marco Kuzmický, Lujza Pilníková, Adriana Šmigovská, Richard Šurin, Simona Žilková.

               

          • Celoštátne kolo Stredoškolskej odbornej činnosti
            • Celoštátne kolo Stredoškolskej odbornej činnosti

            • Dňa 28.4.2016 sa v priestoroch SPŠ elektrotechnickej,  K. Adlera 5, Bratislava, pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu uskutočnilo celoštátne kolo 38. ročníka tejto súťaže.
              Študenti stavebnej priemyslovky sa v odbore Stavebníctvo, geodézia a kartografia v konkurencií 16 súťažných prác umiestnili na popredných miestach:
              2. miesto: KARANTÉNNA STANICA: DRUHÁ ŠANCA;
                                        autori: Guzma, Villár - IV.G
              6. miesto: KOMPLEX OLYMP;  
                                       autori: Fajčíková, Krajčí, Vjatráková - IV.G 

              Úspešným študentom a ich konzultantom gratulujeme a
              ďakujeme za reprezentáciu školy a BBSK.

          • 38. ročník Krajskej prehliadky Stredoškolskej odbornej činnosti
            • 38. ročník Krajskej prehliadky Stredoškolskej odbornej činnosti

            • Dňa 8. apríla Spojená škola stavebná, Kremnička 10, Banská Bystrica organizovala  v spolupráci s Centrom voľného času – JUNIOR, Banská Bystrica 38. ročník Krajskej prehliadky Stredoškolskej odbornej činnosti.

              Žiaci stredných odborných škôl a gymnázií mali možnosť prezentovať výsledky svojej tvorivej práce v sedemnástich odboroch. Členmi odborných hodnotiacich komisií boli odborníci zo stredných odborných škôl, gymnázií, vysokoškolskí pedagógovia, ale aj zástupcovia centier voľného času v rámci BBSK.

              Študenti spojenej školy nás zastupovali v týchto odboroch:

              • 01 Problematika voľného času, v ktorom žiačka Mária Micháliková (II.G  staviteľstvo) prezentovala svoju lásku k ľudovým tradíciám s prácou: „Folklór moja láska“;
              • 05 Životné prostredie, geografia, geológia, v ktorom žiaci Róbert Roziak a Jozef Červenák (II.G  staviteľstvo) v práci: „Uhlíková stopa pod lupou“, poukázali na jednu z možností zlepšenia životného prostredia;
              •  v odbore 10 Stavebníctvo, geodézia, kartografia- súťažili dva tými našich študentov. Tomáš Guzma a Martin Villár (IV.G staviteľstvo) sa s prácou „Karanténna stanica: Druhá šanca“  umiestnili na 1. mieste a žiaci Viktória Fajčíková, Patrícia Vjatráková a Kristián Krajči (IV.G staviteľstvo) s prácou: „Komplex Olymp“ sa umiestnili na 2.mieste. Obidve tieto práce postúpili do celoslovenskej prehliadky SOČ.

              Všetkým zúčastneným gratulujeme a zároveň želáme veľa nových tvorivých nápadov. 

              Postupujúcim do Celoštátnej prehliadky SOČ, ktorá sa bude konať na pôde SPŠ elektrotechnickej  v Bratislave dňa 28. apríla 2016- želáme veľa úspechov.

               

            • Celoslovenská súťaž ENERSOL

            • V dňoch 12 a 13. apríla 2016 sa konal v Senici 6. ročník celoslovenskej súťaže ENERSOL.

              Našu školu reprezentovali žiaci: Martin Balún (3.B TEZB), Matúš Dobrík (3.B TEZB), Lukáš Murín (2.G staviteľstvo), Dávid Kraľovič (2.G staviteľstvo) a Erik Odler (2.G staviteľstvo). 

              Všetci dosiahli veľmi pekné výsledky (viď. výsledková listina) a vzorne reprezentovlai našu školu.

              Žiak Martin Balún (3.B TEZB) sa umiestnil na veľmi peknom 2. mieste a postúpil do medzinárodného kola v Brne. Svojou prezentáciou vzbudil záujem poroty, čím urobil dobré meno nielen sebe, ale aj celej škole. 

          • ENERSOL - Krajská súťaž
            • ENERSOL - Krajská súťaž

            • Dňa 22.3.2016 sa na našej škole organizovalo „krajské kolo súťaže ENERSOL“. Táto súťaž je zameraná najmä na využívanie   obnoviteľných zdrojov energie v praxi. V „Hlavnej kategórii" sa na 1.  a 2. mieste umiestnili žiaci 3. ročníka študijného odboru           TEZB.1. miesto Martin Balún s prácou „ BIOMASA V PRAXI“ 2. miesto Matúš Dobrík s prácou „ Zelená škola“

              Aj tretie miesto v tejto kategórií obsadili žiaci našej školy a to Michal Kuboško (2.ročník TEZB)  a Lukáš Piecka (2. ročník TEZB) s prácou „Solárne kolektory“.

              V tvorivej kategórií  1. miesto obsadili žiaci 2. ročníka študijného odboru staviteľstvo a to Lukáš Murín, Erik Odler a Dávid Kráľovič s názvom práce „Solárna záhrada“.

              V „Propagačnej kategórií“ sa na 1. mieste umiestnil žiak Erik Odler (2.roč. staviteľstvo) s návrhom plagátu k „Solárnej záhrade“ a na 2. mieste žiačka Vanessa Vránska (1.roč.GTM) s vlastnou kresbou „Chráňme si životné prostredie“.

              Víťazom srdečne blahoželáme a želáme veľa šťastia na celoslovenskom kole v Senici dňa 12. a 13.4.2016.

                    

            • Výsledky medzinárodného minifutbalového turnaja „O pohár riaditeľa SŠ“ V. ročník

            • Turnaj sa konal 18. 03. 2016 v športovej hale v Badíne

              Poradie a výsledky zápasov:

              N. Bydžov II. – Hatvan                  1 : 2

              M. Kameň – N. Bydžov I.             0 : 4

              Hatvan – N. Bydžov I.                    3 : 3

              N. Bydžov II. – SŠ Kremnička      3 : 10

              SŠ Kremnička – N. Bydžov I.       1 : 2

              M. Kameň – Hatvan                       1 : 5

              M. Kameň – SŠ Kremnička          3 : 11

              N. Bydžov I. - N. Bydžov II.          11 : 4

              M. Kameň - N. Bydžov II.             6 : 5

              Hatvan – SŠ Kremnička                 3 : 6

               

              Celkový Výsledok:

              1. miesto:                               N. Bydžov I.       3 - 1 - 0                 20 : 8                     10
              2. miesto:                               SŠ Kremnička    3 - 0 - 1 28 : 11                     9
              3. miesto:                               Hatvan                 2 - 1 - 1                 13 : 11                     7
              4. miesto:                               M. Kameň          1 - 0 - 4                 10 : 25                     3
              5. miesto:                               N. Bydžov II.      0 - 0 - 4 13 : 29                     0

               

              Najlepší brankár:             Pásztor Kornel – Hatvan

              Najlepší stelec:                Slimák Kristián – 7 gólov – SŠ Kremnička

              Víťaz turnaja:                    Nový Bydžov I.

          • Stredoškolská odborná činnosť
            • Stredoškolská odborná činnosť

            •  

              Vyhodnotenie školského kola SOČ - 38. ročník

               

               

              Odbor č. 10 – Stavebníctvo, geodézia, kartografia

              1. miesto  KOMPLEX OLYMP – Fajčíková, Krajčí, Vjatráková  IV.G

              2. miesto KARANTÉNNA STANICA: DRUHÁ ŠANCA – Guzma, Villár  IV.G

              3. miesto SEBECHLEBSKÝ RAJ – Vician, Tužinský, Vopálka  IV.G

              4. miesto BEZBARIÉROVÝ VSTUP DO BUDOVY ŠKOLY – Očovský, Jaďuď  IV.A

              Odbor č. 1 – Problematika voľného času

              1. miesto FOLKLÓR – MOJA LÁSKA – Micháliková II.G

              Odbor č. 5 – Životné prostredie, geografia, geológia

              1. miesto UHLÍKOVÁ STOPA POD LUPOU – Roziak, Červenák II.G

              Odbor č. 15 – Ekonomika a riadenie

              1. miesto ZĽAVOVÉ PORTÁLY – Babinská, Hájiková II.G

          • Sme   EXPERTI!
            • Sme EXPERTI!

            • Áno, skutočne sme experti. 1.12. 2015 sa naša škola zapojila do celoslovenskej vedomostnej súťaže EXPERT  GENIALITY  SHOW. Žiaci si mali možnosť vybrať dve súťažné témy, z piatich ponúkaných tém: Spoločnosť kedysi a dnes, Svetobežník, Mozgolamy, Do you speak English?, Góly, body, sekundy. Súťažilo sa v dvoch kategóriách. Kategóriu O12 tvorili žiaci prvého  a druhého ročníka a kategóriu O34 tvorili žiaci tretieho a štvrtého ročníka.

               V tomto školskom roku v kategórii O12 súťažilo 1342 žiakov a v kategórii O34 sa do súťaže zapojilo 1074 žiakov z celého Slovenska.

              Z našej školy sa do súťaže  zapojilo 28 žiakov a umiestnili sa skutočne výborne!  V celkovom poradí sa Tobiáš Cibira(IV.B) umiestnil na 38.a Gregor Vician (IV.G) na 55 mieste.

              Vo vybranej téme Svetobežník sa Róbert Roziak (II.G) umiestnil na výbornom 3.mieste a Marek Babeľa (III.G) na 10.mieste!

              Všetkým ďakujeme  za účasť, blahoželáme k výsledkom a tešíme sa na nasledujúci ročník J!

          • Študentská  kvapka krvi !
            • Študentská kvapka krvi !

            • Dňa 22. februára  ste dali najkrajší dar ľudom, ktorí ho nutne budú potrebovať, svoju krv.

               Bez nároku na odmenu,  len tak zo srdca.

              V mene vedenia školy aj v mene  Národnej transfúznej stanici  v B. Bystrici

               a hlavne za všetkých anonymných príjemcov, ktorým ste pomohli:

                     ĎAKUJEME !

              Dňa 22. 2. 2016  v zasadačke SŠ Kremnička 10, Banská Bystrica dobrovoľne odovzdali krv naši žiaci a pani profesorka  Mgr. B. Jakubovie, ktorá je dlhoročnou darkyňou krvi.

              Odberu sa zúčastnilo   21 žiakov, z ktorých bolo vyradených 5 žiakov. Nakoniec 16 žiakov  odovzdalo vzácnu tekutinu a z nich bolo 14 prvodarcov.

              Zoznam žiakov, ktorí odovzdali krv:

              Prvodarcovia 14 osôb:

              Gombala , Vician, Dzúr , Mojžiš, Kollár , Štefák, Ondrejka , Ďurišová ,  Bošeľa,  Urban,  Adamov,  Bulava, Trokšiar,  Škamla.

              Pravidelní darcovia 3 osoby:

              J. Arvay, A. Žabka, Mgr. B. Jakubovie.

              Celkovo odovzdalo krv 17 osôb. Ešte raz ďakujeme!

              Žiaci, ktorí chceli darovať krv ale nemohli pre zdravotné dôvody:

              Lachký, Pyšný, Gašperíková, Drugda, Maurér.

          • Lyžiarsky výcvik
            • Lyžiarsky výcvik

            • Žiaci I. ročníkov SŠ – SOŠ stavebnej sa zúčastnili v 8. februárovom týždni lyžiarskeho výcviku, kde sa začiatočníci naučili základy lyžovania a pokročilí sa zdokonalili v technikách lyžovania. Vo večerných hodinách sa venovali relaxačnej činnosti, spoločenským hrám a podujatiam. Lyžiarsky výcvik prebehol v optimistickej, pracovnej a povzbudzujúcej atmosfére. Všetci zúčastnení žiaci si upevnili kladný vzťah k lyžovaniu a k športovej činnosti.


               

          • Vianočné posedenie cvičných firiem pri SŠ-SPŠ stavebnej Banská Bystrica
            • Vianočné posedenie cvičných firiem pri SŠ-SPŠ stavebnej Banská Bystrica

            •    December je mesiac, v ktorom podniky hodnotia svoju celoročnú prácu na spoločenských celofiremných posedeniach. Aj novovzniknuté cvičné firmy IN-LED-DIZAJN s.r.o. a KONTADOM s.r.o. ktoré od septembra pôsobia pri SŠ – SPŠ stavebnej v Banskej Bystrici pod vedením Ing. Jany Rakytovej a Ing. Kataríny Puskailerovejsa rozhodli zaviesť takúto tradíciu.V treťom adventnom týždni zorganizovali malé posedenie pre svojich zamestnancov a vyučujúcich, na ktorom riaditelia CF predstavili svoje firmy, odprezentovali doterajšie skúsenosti a trojmesačné pracovné výsledky.

                 Cvičná firma IN-LED-DIZAJN s.r.o.,  ktorej predmetom podnikania je návrh interiérov s 3D vizualizáciou bytových priestorov, návrh dekoračného LED osvetlenia interiéru a výroba a predaj bytových doplnkov z recyklovateľného materiálu, nadviazala spoluprácu so spoločnosťou LEDecosolution, s.r.o. Banská Bystrica. Spoločnosť sa zaoberá komplexnými službami v oblasti návrhu, dizajnu a dodávky osvetlenia na báze LED technológie a optických vlákien (http://www.ledeco.sk/).

                 Cvičná firma KONTADOM s.r.o., má v predmete podnikania prípravu, projektovanie a realizáciu budov z kontajnerov. Žiačka Júlia Filipová sprostredkovala cvičnej firme možnosť odbornej exkurzie pri realizácii objektu občianskeho vybavenia z lodných kontajnerov.

                 Posedenie malo nielen hodnotiaci, ale aj slávnostný nádych. Predvianočnú atmosféru vytvorila výzdoba priestoru a hlavne žiaci. Tí si navzájom pripravili prekvapenia vo forme malých darčekov, ktorými si spríjemnili adventný čas. Darčeky mali pripravené aj pedagógovia. Súčasťou posedenia bola aj malá prezentácia ručných prác žiačky Márii Michalíkovej z II.G triedy a výstavky obrazov žiačok Júlii Filipovej a Laury Štulajterovej z III.G triedy.

              Zaujíma vás čo je cvičná firma? http://www.sccf.sk/o-nas-4.html

                                                                                                                            Ing. Katarína Puskailerová

              Všetky fotografie, články, inšpirácie a produkty boli uverejnené so súhlasom spoločnosti LEDecosolution, s.r.o. a len na účely CF IN-LED-DIZAJN s.r.o.


              Fotogaléria

          • Čas vianočný, čas radostný...
            • Čas vianočný, čas radostný...

            •     Prežívame najkrajšie obdobie roka, ktoré sa spája s rodinou, radosťou a láskou. Ani všetky peniaze sveta nekúpia tieto hodnoty.  Nie každý má však to šťastie byť v tento vianočný čas obklopený svojimi najbližšími. Preto sme chceli potešiť tých, ktorí sa cítia možno opustení, smutní. Navštívili sme ich v Penzióne  Jeseň na Internátnej ulici s našim krátkym programom „Stridžie dni“, ktorý sme doplnili aj hudobne.  Samozrejme nás sprevádzal so svojou družinou aj Mikuláš. Radosť v očiach, úsmev na tvárach a ďakovné slová  milých obyvateľov penziónu boli pre nás odmenou a potešilo nás, že sme možno aj my dotvorili vianočnú atmosféru. Veď posúďte sami ...

          • „Môj najlepší zážitok z prázdnin“
            • „Môj najlepší zážitok z prázdnin“

            •  Pre žiakov študijného odboru Grafik tlačových médií bola vyhlásená súťaž na tému: „Môj najlepší zážitok z prázdnin“. Žiaci starostlivo vyberali svoje fotografie v priebehu mesiacov september – október 2015. Z celkového počtu 5O súťažných fotografií zvolila porota nasledovné poradie:

              1. miesto: Kristína Ivanka Zetochová – témy Letecké dni SIAF - Sliač 2015 a Príroda

              2. miesto: Veronika Bérešová – téma More

              3. miesto: Andrej Bubelíny – téma Prekrásna príroda Tatier

              Víťazom pogratuloval aj riaditeľ školy PaedDr. Milan Ponický, ktorý im odovzdal sladké odmeny.

              Srdečne blahoželáme aj všetkým zúčastneným súťažiacim a tešíme sa na ich najlepšie zážitky z nasledovných letných prázdnin.