• Novinky

          • Volejbalový turnaj
            • Volejbalový turnaj

            • Dňa 24.04.2023 sa na našej škole konal 1. ročník volejbalového turnaja. Na tomto športovom podujatí sa zúčastnili zmiešané družstvá tried 1.B, 2.A, 2.G, 4.G, 4.B a 4.G/H. Mali sme možnosť vidieť výborné výkony našich žiakov. Pri finálovom zápase sa napätie dalo krájať a všetci v očakávaní  sledovali počítadlo. Napokon si prvé miesto udatne “vybojovala” trieda 4.G/H, na druhom mieste sa umiestnili chlapci zo 4.B a tretie miesto obsadili žiaci 3.G. Víťazov neminula sladká odmena za perfektne podaný výkon. Veľké ďakujeme patrí organizátorom podujatia a aj všetkým zúčastneným.

          • Vidíme život aj z inej strany
            • Vidíme život aj z inej strany

            • Vo štvrtok 20.4. 2023 sa opäť konala jedinečná verejno-prospešná zbierka Ligy proti rakovine DEŇ NARCISOV. Tento rok sa zbierka konala už 27. krát a my sme sa opäť zapojili. Naše tímy sme vytvorili zo žiakov druhého a tretieho ročníka. Dobrovoľníci Ella Vlčeková, Lara Melicherčíková, Roderik Ján Macko, Kristián René Murín, Rebeka Jahôdková, Vanesa Voskárová, Matúš Karpiš a Simon Pohorelský spolu vyzbierali 465,05 €. Medzi zúčastnenými školami podielom výnosu a počtu pokladničiek sme sa tak umiestnili na 3.mieste, medzi všetkými zúčastnenými na 8. mieste. Sme hrdí a ďakujeme!

          • Projekt Digitálny žiak - Digitálny príspevok pre žiakov SR
            • Projekt Digitálny žiak - Digitálny príspevok pre žiakov SR

            • Vážení rodičia!

              Projekt Digitálny žiak je určený pre žiakov základných, stredných a stredných odborných škôl. Na jeho konci je žiak schopný študovať digitálne, pripravený naplno rozvíjať svoj potenciál, získavať a zdokonaľovať svoje digitálne zručnosti, a teda uspieť v digitálnej dobe.

               

              Pre koho je projekt určený?

              Skupiny oprávnených užívateľov príspevku tvoria štyri skupiny žiakov, pričom sú z veľkej časti tvorené sociálnymi skupinami obyvateľstva v hmotnej núdzi, domácnosťami s nízkymi a podpriemernými príjmami a žiakmi so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami. Patria sem:

              • žiaci, ktorí sú členmi domácnosti v hmotnej núdzi (príjem členov domácnosti nedosahuje sumy životného minima)
              • žiaci, ktorí majú vyjadrenie zariadenia poradenstva a prevencie o tom, že ich špeciálne výchovno-vzdelávacie potreby vyplývajú z ich vývinu v sociálne znevýhodnenom prostredí
              • žiaci, ktorí sú členmi domácností, ktoré neprekračujú 60% mediánu príjmu (na základe potvrdenia o výške príjmu, resp. doklad o nevykonávaní zárobkovej činnosti, napr. potvrdenie o nezamestnanej osobe) *
              • žiaci prvého ročníka stredných škôl (pre školský rok 2022/2023) vrátane žiakov piateho ročníka osemročných študijných programov

              Webová stránka projektu:

              https://digitalnyziak.sk/

               

              Postup:

              INFOGRAFIKA

          • Coneco Racioenergia 2023
            • Coneco Racioenergia 2023

            • Stavať, rekonštruovať, zariadiť interiér aj exteriér – s medzinárodným veľtrhom stavebníctva CONECO to zvládnete jednoducho – to bol slogan tohtoročného veľtrhu CONECO RACIOENERGIA 2023, ktorý sa uskutočnil na výstavisku Incheba v Bratislave.

              Nám sa podarilo zúčastniť sa tohto veľtrhu dňa 23.04.2023 so žiakmi prvého až štvrtého ročníka študijného odboru operátor stavebnej výroby, prvákmi, druhákmi a tretiakmi učebného odboru murár, tretiakmi učebného odboru stolár a vybranými žiakmi študijného odboru staviteľstvo vďaka Banskobystrickému samosprávnemu kraju a Mgr. Oravkinovej, ktorí nám poskytli dopravu. 

              Okrem bohatej ponuky, ktorá zahŕňala stavebné materiály, komponenty, nábytok a doplnky, ocenili sme aj sprievodný program plný inšpirácie, rád, odporúčaní na aktuálne témy v segmente stavebníctva. Veľtrh sprevádzali výstavy a sekcie venované v súčasnosti veľmi obľúbeným drevostavbám, keramickým prefabrikovaným domom a pasívnym domom.

              Stredné odborné školy zo Slovenska dostali možnosť prezentovať na tomto veľtrhu aj svoje stavebné odbory priamo s ukážkami zručnosti, žiaci našej Spojenej školy nás vzorne reprezentovali.

               

          • Úspech v krajskej prehliadke prác SOČ
            • Úspech v krajskej prehliadke prác SOČ

            • V piatok 31.3.2023 prebehla krajská prehliadka prác SOČ. Našu školu reprezentovali študentky štvrtého ročníka Viktória Futáková a Petra Zimanová zo SPŠ stavebnej, ktoré vypracovali projekt rekonštrukcie areálu Borovej hory vo Zvolene s názvom „Mestské kúpele BORYOM“.

              Práca obsahovala návrh projektu kúpeľov po konštrukčnej a architektonickej stránke, pričom cieľom bolo poskytnúť návštevníkom viaceré formy oddychu v bazénoch, saunách, vaňovom kúpeli, možnosť využitia rôznych terapií,  služby manikúry, pedikúry, masáže, stravovanie v reštaurácii a ubytovanie priamo v budove kúpeľov „BORYOM“ a rôzne ďalšie alternatívy aktívneho a pasívneho oddychu aj v priľahlom areáli.  

              Problematikou sa zaoberali aj vzhľadom na prebiehajúce snahy o záchranu tohto územia a jeho vyhlásenie za prírodnú a kultúrnu pamiatku.

              Práca zaujala hodnotiacu komisiu a umiestnila sa v krajskom kole  SOČ na peknom 3. mieste.

              K úspechu srdečne blahoželáme

          • Nevstúpiš dvakrát...
            • Nevstúpiš dvakrát...

            • Filozof Herakleitos z Efezu povedal, že nevstúpiš dvakrát do tej istej rieky. My sme vstúpili. A neľutujeme.  Tou pomyselnou riekou v našom prípade bola stavba v Piešťanoch. Tentokrát sa odbornej exkurzie, ktorú nám sprostredkoval Ing. Pecník a autobus na prepravu poskytol BB SK, zúčastnili žiaci III. G našej školy. 4.apríla 2023 sme si teda mohli prezrieť stavbu občianskej vybavenosti vo výstavbe v Piešťanoch. Prehliadka stavby bola  doplnená odborným výkladom.  Pri prehliadke sme sa zamerali na realizáciu stavby a výkresovú dokumentáciu. Stavbyvedúci nás oboznámili o nosnom systéme stavby, s použitým betónom, debnením, vystužovaním a o spôsobe betónáže pri výstavbe. Videli sme prácu žeriavnika, spôsob prepravy debnenia a výstuže pomocou žeriavu, tiež prácu robotníkov na stavbe. Prezreli sme si stavebno architektonické výkresy, výkresy tvaru a výkresy výstuže. Stavbyvedúci nám ochotne ukázali zhutňovacie prostriedky, pomôcky použité pri debnení, spôsoby uchytenia balkónov, zateplenie stavby, debnenie a vystužovanie schodiska, výťahovej šachty a použité materiály pri výstavbe. Keďže žiaci tretieho ročníka sa o tejto problematike učia v škole, teraz mali možnosť si prepojiť svoje vedomosti získané v škole s praxou.